Ron Wolbert Directeur-eigenaar Wolbert Bouwregie

Ik kijk nu nóg scherper naar mijn organisatie

Elke onderneming moet zich de vraag stellen: ontwikkelen we ons richting de toekomst? En hoe doen we dat dan? In de directiecounsel ging ik hierover in gesprek met deelnemers van andere bedrijven. Een leerzame spiegel voor het bedrijf en voor mijzelf.

Ik heb geleerd om nóg scherper naar mijn organisatie én naar de bouwsector in zijn geheel te kijken. Hierdoor neem ik betere beslissingen dan voorheen. We hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van ons management.  Door ‘out of the box’ te denken sámen met een managementteam dat je scherp houdt, kom je dichterbij zakelijk succes. 

“Je deelt je plannen met elkaar en reflecteert”

Leren van anderen

Tijdens de maandelijkse counsels praat je met ondernemers die niet in jouw vaarwater zitten. Je kunt veel leren van andere branches. Je deelt je plannen met elkaar en reflecteert. De feedback is erg waardevol. Hiermee kun je nieuwe stappen maken en je verder ontwikkelen als bedrijf.

Jezelf blootgeven

Je kijkt continu vanuit andere invalshoeken naar actuele vraagstukken. Van jezelf én van de anderen. Dat werkt heel stimulerend. De Ondernemersacademie dwingt je om je bloot te geven. En als je dat doet dan leer je volop. Tegelijk ontdek je dat je persoonlijke ontwikkeling ook bijdraagt aan de ontwikkeling van je bedrijf. Voor mij een leerzame eyeopener.

 

Wolbert bouwregie, dichtbij duurzaam
Wolbert bouwregie, leiderschapsontwikkeling
Wolbert bouwregie, leiderschapsontwikkeling
Ambassadeur Ron Wolbert
Wolbert Bouwregie

Klanten bouwen privé of zakelijk vaak maar één keer. Dit traject moet een feestje zijn en daar sta ik voor

Door de jaren heen hebben ik prachtige bouwprojecten mogen realiseren die variëren van gemeentehuizen tot bruggen of van scholen tot huizen.

Dat hiermee de bouw geen vreemd terrein meer is mag duidelijk zijn, maar het is me ook opgevallen dat de bouw door de crisis meer bewust is geworden van het feit dat het bouwproces anders moet worden opgepakt.

Alleen de focus leggen op de laagste prijs en dat hiervoor uitgebreide bestekken worden geschreven levert alleen maar verliezers. Projecten worden vaak te laat opgeleverd, de kwaliteit wordt niet gehaald en het budget wordt ver overschreden.

We vinden het belangrijk dat de regie aan de voorkant beter in de hand wordt gehouden, er veel beter naar de klant wordt geluisterd en dat partijen worden geselecteerd op basis van professionaliteit (kennis en vaardigheid). Zo borgen we de kwaliteit, bewaken we het budget en leveren we volgens afspraak op.

Ga naar de website www.wolbertbouwregie.nl