Directie-coaching, executive-coaching voor ondernemers, CEO’s en bestuurders

Als ondernemer, CEO, bestuurder of sr. manager ben je verantwoordelijk voor jouw organisatie, team en jouw mensen. Jij bent hun inspirator, de vernieuwer. Jij maakt dag in dag uit keuzes, neemt beslissingen. Je staat continu aan en bent scherp. Bij wie kun je zelf terecht met je vraagstukken? Wie geeft jou inspiratie? Wie helpt jou met de route voor de toekomst? Lees hieronder wat directie-coaching / executive coaching je kan brengen.

Waarom directie-coaching, executive-coaching?

Om je organisatie te leiden in deze complexe tijd en met zoveel dynamiek in de omgeving is het wenselijk dat je een scherp beeld van de gewenste situatie voor ogen hebt. De organisatie wendbaar maken, innovaties initiëren, de verandering managen, teamleden verantwoordelijkheden geven en gezamenlijk de juiste keuzes maken vraagt goede leiderschapskwaliteiten. Als jij je afvraagt of jouw organisatie klaar is voor de toekomst of dat jezelf klaar bent om dit goed te begeleiden, dan kan een directie-coach je hierbij helpen.

Executive- of directie-coaching heeft als doel jou als directeur, ondernemer, bestuurder of sr. manager te helpen bij jouw unieke invulling van je leiderschapsrol en koers van je organisatie.

Vertragen om te versnellen met directie-coaching

Je weet als geen ander dat groei bij jezelf en/of jouw organisatie ontstaat als je gestretched wordt. De echte groei speelt zich af de buiten je comfortzone, brengt de twijfel, doet pijn, maar uiteindelijk helpt het om je scherp te maken. De executive-coach helpt je hierbij en laat je zien wat je zelf nog niet zag, zorgt ervoor dat je je kwaliteiten en drijfveren (her)kent en dat je weet wat je wilt. De coach maakt je bewust van jouw invloed op situaties, waardoor je krachtige keuzes gaat maken voor de toekomst. De coach is de spiegel die je verdiepend naar je persoonlijke kwaliteiten en je leiderschap laat kijken. Hij vertraagt zodat je daarna de versnelling kunt maken in de ontwikkeling. 

Met welke vraagstukken kan een directie-, executive-coach helpen

  • Je bent op zoek naar een goede sparringpartner om je organisatie en persoonlijke vraagstukken voor te leggen. Wie kan jou de juiste, verdiepende en scherpe vragen stellen?
  • Door de groei van je organisatie ervaar je (tijds)druk en blijf je in de waan van de dag werken. Hoe kom je hieruit en bouw je aan de toekomst van je organisatie?
  • Je wilt je visie en doelen aanscherpen, zodat je keuzes gaat maken en prioriteiten stelt. Hoe maak je jouw gewenste toekomstbeeld scherp en creëer je focus op doelen?
  • Je denkt dat een aanpassing van jouw organisatie belangrijk is voor de toekomst. Hoe krijg je de  medewerkers mee in de verandering? Hoe creëer je commitment?
  • De diversiteit aan medewerkers in de organisatie is nog nooit zo groot geweest en de organisatie leiden gaat niet meer vanzelf. Hoe kun je je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen?
  • Je ideeën worden niet zomaar overgenomen en je moet er meer moeite voor doen. Je vraagt je af of je een goede leider bent? Of anderen je nog wel volgen?
  • Je bent op zoek naar feedback zodat je als persoon kunt leren. Sluit je eigen ontwikkeling nog aan bij die van de organisatie?
“De inzichten in de counsel leiden ertoe dat ik mijn pad voor de toekomst bewuster kan uitstippelen!”

Welke vorm van executive coaching, directie-coaching past bij jou?

De Ondernemersacademie biedt executive-, directie-coaching vanuit verschillende trajecten. Organisatorische en persoonlijke vraagstukken worden met gelijkgestemden in groepsverband besproken in ons bijna tweejarig leiderschapstraject: directiecounsel. Verdieping en verbinding zijn centrale thema’s bij coaching op maat en 1 op 1 coaching. De onderlinge samenwerking staat centraal in teamontwikkelingstrajecten waar bewogenheid en in beweging komen gerealiseerd wordt.

                                                           Wat is jouw vraagstuk voor directie-coaching?

Welk vraagstuk heb jij?

Wil je weten of het counselprogramma of een ander traject jou met jouw vraagstuk kan helpen?

Wij gaan graag met jou in gesprek over directie-coaching. Bel ons, tel.nr: 06 - 12 99 43 68 of laat je gegevens achter: info@ondernemersacademie.net