Diana Aalderink kantoordirecteur, compliance officer, partner Stolwijk Kennisnetwerk

Omstandigheden zijn nooit de baas

De ontwikkeling van de organisatie Stolwijk Kennisnetwerk naar zelforganiserende teams, veranderende verantwoordelijkheden in een veranderende omgeving vroeg om doorontwikkeling van mijn rol. Om deze ontwikkeling vorm te geven zocht ik een combinatie van kijken naar je organisatie en jezelf en dat vond ik in de directie-counsel van de Ondernemersacademie.

Vanuit mijn rol als bestuurder gaf de directie-counsel met de andere deelnemers uit andere sectoren inzicht in het speelveld waar ook onze klanten mee te maken hebben. Samen met andere ondernemers ontdekken en aangaan van de leer- en ontwikkelvragen die een ieder heeft. Dit op de locatie en het tijdstip (de woensdagochtenden weg van kantoor) maakten het tot een waardevolle ervaring.

“Als je ophoudt te leren dan houd je op zeggingskracht te hebben richting je omgeving en kun je géén inspirator voor anderen zijn”

Duidelijkheid geven vanuit verantwoordelijkheid en niet vanuit hiërarchie

Tijdens de directie-counsel heb ik mijn eigen onzekerheid onder ogen gezien en geleerd om leiderschap te tonen. Dat was heel spannend, maar het heeft me veel gebracht. Ik heb het inzicht gekregen hoe krachtig het feedbackmechanisme is. Binnen onze organisatie hebben wij dit vertaald naar feedforward waarbij je toekomstgerichte verwachtingen naar elkaar uitspreekt over wat de ander kan veranderen en/of verbeteren. Dit toepassen in mijn dagelijkse praktijk leidt tot de doorontwikkeling van collega’s, teams en de organisatie.

Interactie andere ondernemers

Het vertalen van de modellen (waaronder de motor van de onderneming) naar je eigen onderneming en het verwerven van inzicht in jezelf met het Enneagram hebben mij geholpen mijn vraagstukken op  te pakken. Een mooie combinatie van theoretische modellen en een praktische toepassing in een sfeer met andere ondernemers.

“Afstand tot de dagelijkse praktijk gaf vanuit de verwondering nieuwe inzichten”

Door de reflectie vanuit de counselmanagers en interactie met andere deelnemers ging ik niet alleen de positieve confrontatie met de omgeving aan, maar ook met mezelf. Vanuit de vertraging die tijdens de woensdagochtendsessies in Barchem plaatsvond.

Persoonlijke groei

Mede dankzij wat ik in de counsel heb geleerd, handel ik vanuit eigen kracht en laat ik mijn visie zien. De omstandigheden zijn nooit de baas. Ik durf duidelijkheid te geven vanuit verantwoordelijkheid en niet vanuit hiërarchie. Ik heb meer balans gevonden en vertrouwen in mezelf. Een mooie stap hierin is dat ik naast de rol van bestuurder ook mede-aandeelhouder ben geworden.

 

Stolwijk Kelderman, leiderschap ontwikkelen
Stolwijk Kelderman, leiderschap ontwikkelen
Stolwijk Kelderman, leiderschap ontwikkelen
Stolwijk Kelderman, leiderschap ontwikkelen
Stolwijk Kelderman, leiderschap ontwikkelen
Ambassadeur Diana Aalderink
Stolwijk Kennisnetwerk

Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) is een breed georiënteerde kennis- en adviesorganisatie bestaande uit Stolwijk Kelderman, Stolwijk Philipsen, Vitacon Luteijn, TLA Advies, Stolwijk vanWijk, Stolwijk Pietersberg en Stolwijk Publiek Advies. De circa 230 collega’s werken verspreid over kantoren in Doetinchem, Zevenaar, Wijchen en Deventer en hebben stuk voor stuk hun eigen specialisme: accountancy, fiscaliteit, HRM, IT, bedrijfsoverdracht, herstructurering of publiek domein. Uniek zijn de onderlinge korte lijnen tussen deze specialismen en de waarden die SKN’ers als vanzelfsprekend in hun DNA dragen: samen, kwetsbaar opstellen, diepgang en ondernemend. Daarmee zetten ze in op het duurzame succes voor klanten in het mkb en de publieke sector maar natuurlijk ook voor elkaar. Vanuit oprechte betrokkenheid, met oog voor de cijfers en aandacht voor de mens.

Ga naar de website https://stolwijkkennisnetwerk.nl/