Natuurlijk leidinggeven

Je wilt de stap van manager naar leider maken. Je bent deel van het groter geheel en wilt niet duwen en trekken, maar slechts de weg vrij maken. Authenticiteit, duurzaamheid, transparantie en integriteit vind jij belangrijk. Wanneer ben je een natuurlijk leider en wanneer wankel je? Wat maakt dat medewerkers jou gaan volgen? Wat zijn jouw risico’s en verleidingen? Natuurlijk leiderschap gaat veel meer over niet-iets doen dan iets doen, over bewust en intensief waarnemen. In het traject ga je met praktijkcases aan de slag, waardoor je gaat handelen vanuit ‘flow’ en moeiteloosheid.

Ik wil verbindend en authentiek leiding geven

Het programma natuurlijk leiding geven is voor een ieder die zijn of haar authentiek leiderschap wil vergroten: jouw waarden en medewerkers verbinden aan de missie van jouw afdeling, bedrijf. Je wil gericht aan je leiderschapskwaliteiten werken, bent bereid op een dieper niveau naar jezelf te kijken en open te staan voor inzichten van teamleden.

Het resultaat van dit programma

 • Je hebt inzicht in belangrijke waarden voor leiderschap
 • Jouw zelfbeeld en vertrouwen is gegroeid
 • Je hebt een heldere visie op jouw leiderschap
 • Je kunt medewerkers inspireren en motiveren
 • Je haalt het maximale uit jouw team

Programma Natuurlijk Leidinggeven

 1. Kick-off en uitleg programma
 2. Module 1           Kenmerken authentiek leiderschap en aanscherpen leerdoelen met behulp van 360° reflector
 3. Module 2           Authentiek leiderschap, inzicht in je eigen gedrag en handelen m.b.v. Karakterkunde
 4. Module 3           Motiveren van het team
 5. Module 4           Herken de kwaliteiten in jouw team - teamsessie Lencioni
 6. Module 5           De kracht van het team, doelen stellen
 7. Module 6           Oprecht communiceren, vragen en luisteren
 8. Module 7           Afsluitende sessie

Studiewijze

Voorafgaand aan het traject vindt er een persoonlijke intake plaats, vullen jij en een aantal van jouw collega’s een 360° reflector en de teamscan in. De resultaten van de 360° reflector en teamscan scherpen jouw persoonlijke doelstellingen aan. In de teamsessie leer je de kwaliteiten in jouw team herkennen en aan de hand van praktijkcases leer je medewerkers begrijpen en de taal van inspireren, motiveren in de praktijk toe te passen. Iedere module sluiten we af met een ontwikkelaspect welke je in de daarop volgende week in de praktijk gaat herkennen, toetsen en in de volgende module wordt besproken.

Tijdsduur: iedere 2 weken een sessie van 1,5 uur. Doorlooptijd: 3-4 maanden.

Maak een afspraak

Nieuwsgierig wat dit programma je kan brengen? Stuur een e-mail met jouw contactgegevens, dan nemen wij op korte termijn contact op voor een afspraak.