Ik ben een directeur, eigenaar, bestuurder, ondernemer, sr manager

Je bent eindverantwoordelijk binnen een organisatie. Dat kan zijn als DGA maar ook als Algemeen Directeur, Bestuurder, Operationeel-, Commercieel- of Stafdirecteur. Wellicht ben je CEO, CFO, COO.

Het kan ook zijn dat je mededirecteur bent en medeverantwoordelijk bent voor het totaalbeleid. Natuurlijk ben je ondernemend maar de organisatie is de pioniersfase voorbij. In jouw rol ben je de strateeg, de inspirator maar ook wel degelijk de ondernemer, leider, visionair die de koers uitzet.

Aandacht voor de toekomst

Jij weet dat inspelen op toekomstige ontwikkelingen cruciaal is voor zakelijk succes. Nieuwe markten, technologieën en actuele thema’s zoals MVO vragen aandacht. Maar ook jij hebt te maken met de waan van de dag. Urgente zaken dringen voor. De planningscyclus is op orde maar echt tijd voor de toekomst is schaars. En je weet dat je die tijd moet vrijmaken om inspirerend te zijn voor de organisatie.

Noodzakelijke inspiratie voor de volgende stap

Om te blijven inspireren en innoveren begrijp je dat je die tijd vrij zal moeten maken. Maar hoe bouw je voldoende rust in? Zodat je zelf ook geïnspireerd wordt en blijft? En hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke ontwikkeling optimaal aansluit bij de behoefte van de organisatie? Hoe begeleid je een verandering in de organisatie en welke leiderschapskwaliteiten helpen je hierbij?

“André Pluimers, Bolk Transport: Als leidinggevende moet je weten hoe je boodschap over komt”

Leren en reflecteren in volstrekte vertrouwelijkheid met collega directeuren

Je praat hierover met collega’s, vrienden, maar échte verdieping blijft uit. Het lijkt je best aantrekkelijk om in volstrekte vertrouwelijkheid ontwikkelingen te delen met mede-directeuren, bestuurders en omgekeerd. Maar hoe doe je dat en wat is een goed platform?