Ondernemersacademie blog

Hier vindt u de laatste artikelen

  • Stomp niet af ... blijf slijpen en ... groei! Door: Bart Lieven

    Jij weet dat inspelen op toekomstige ontwikkelingen cruciaal is voor zakelijk succes. Nieuwe markten, technologieën en actuele thema’s als MVO, duurzaamheid en innovaties vragen aandacht. Maar ook heb je te maken met de waan van de dag. Urgente zaken dringen voor. Om te blijven inspireren en innoveren begrijp je dat je tijd vrij moet maken. Zodat jezelf ook geïnspireerd wordt en blijft en zorgt dat jouw persoonlijke ontwikkeling optimaal aansluit bij de behoefte van de onderneming.

  • Betrokkenheid als resultaat van het werkwoord betrekken Door: Matthieu Beunders

    Bij jouw teamleden zal het wellicht anders zijn, maar uit wereldwijd onderzoek blijkt dat slechts 13% van de werknemers echt betrokken zijn bij hun werk.

  • Leiderschap; het lijkt net een opvoedproces Door: Ondernemersacademie

    Er zijn leidinggevenden die zich net de oppas, vader of moeder van hun team voelen. Omdat er teamleden aan hen lopen te trekken. Omdat afspraken niet nagekomen worden. Omdat er ontevreden blikken worden uitgewisseld. Het lijkt nooit goed genoeg, wat ze ook doen. Ze besteden al hun kostbare tijd aan brandjes blussen en snelle vragen tussendoor doen een beroep op ze. Dit alles geeft ze een gehaast en machteloos gevoel. Ondanks dat teamleden natuurlijk niet te vergelijken zijn met kinderen, heeft het opvoedproces wel degelijk vergelijkbare overeenkomsten met leidinggeven. Iets wat ik zelf ook ervaar vanuit mijn professionele rol en als moeder van een puberdochter.

Pagina: