Door leiderschapsontwikkeling organisatieontwikkeling

van inzicht naar verbindingen en ontwikkeling

  • Timemanagement? Daar heb ik het veel te druk voor… Door: Ondernemersacademie

    Tijd is voor iedereen evenveel beschikbaar. Alleen gebruiken we het niet altijd efficiënt. Veel mensen ervaren stress als ze onder druk moeten presteren omdat ze van alles te doen hebben. Ze raken dan het overzicht kwijt en weten niet wat ze als eerste moeten oppakken. De waan van de dag regeert dan en je verliest de regie. Om rust en balans te ervaren in je werk is het managen van tijd belangrijk.

  • Iedere organisatie zou een eigen academie moeten hebben Door: Bart Lieven

    Vele organisaties richten personeelsbeleid en hard-skills ontwikkeling in vanuit HR (Human Resources). Alsof het hulpmiddelen zijn. Mens & Organisatie is een betere naam omdat deze twee altijd hand in hand gaan zonder hiërarchische nuance. Beiden zijn onderdeel van het geheel. Mensen vormen de organisatie en de organisatie heeft mensen nodig om te kunnen bestaan. De interactie tussen deze twee vraagt aandacht en voortdurende ontwikkeling.

  • Daar moet je de helft van ontslaan Door: Wim Stephanus

    “Daar moet je de helft van ontslaan en met de andere helft een verbetertraject starten”, zeiden haar collega-managers. Het ging niet goed met de organisatie en er moest wat gebeuren. Toch lukte het niet om de noodzakelijke beweging in gang te zetten.

Pagina: