• Wat is een liquiditeitsbegroting? Door: Jan-Harmen de Goeijen

    In deze blog vertel ik je wat een liquiditeitsbegroting is, wat het verschil is tussen een liquiditeitsbegroting en een winst- & verliesrekening, waarom je een liquiditeitsbegroting zou maken en hoe je een liquiditeitsbegroting maakt. En uiteraard geef ik je ook graag - gratis- een model van een liquiditeitsbegroting  die je direct voor je eigen onderneming kunt gaan gebruiken.

  • Hoe ontwikkel je een team wanneer iedereen thuis zit? Door: Matthieu Beunders

    Gedragsverandering, het leek vaak één van de lastigste zaken voor leidinggevenden, en daarmee een mooie markt voor trainers en coaches. En nu, intussen al een paar weken, zien we medewerkers, teams, afdelingen en complete bedrijven zich in grote mate anders gedragen. Is daarmee de conclusie dat gedragsverandering simpel een kwestie is van het dwingend opleggen van nieuwe regels? En kunnen we afscheid nemen van soft-skill trainingen en teamcoaching? Ik ben van mening dat dit niet zo is.

  • Angst of Kans Door: Mirjam van Essen

    Nog niet zo lang geleden was ik drie weken in mn uppie een rondreis aan het maken op Bali en deels Lombok. Na drie moeilijke jaren was ik toe aan me-time. Ik heb bijzondere ervaringen opgedaan, veel gezien en gedaan, mooie gesprekken gevoerd met locals en reizigers, en inzichten gekregen over leefomstandigheden en levensgeluk. Door het Coronavirus, dat toen nog vooral in Azië heerste, werden Chinese toeristen geweerd en hadden zo’n 40.000 Australiërs hun reis geannuleerd. Het was relatief rustig op Bali. Ik heb daar kunnen verwerken en loslaten. Het heeft me enorm goed gedaan en ik zit weer in het zadel zogezegd.

Pagina: