Door leiderschapsontwikkeling organisatieontwikkeling

van inzicht naar verbindingen en ontwikkeling

  • Competentie eigenaarschap stimuleren Door: Ondernemersacademie

    De meeste medewerkers willen verantwoordelijkheid in hun werk en er toe doen. Als leidinggevende ben je hier ontzettend blij mee en toch ervaar je in de praktijk dat het eigenaarschap achterwege blijft. Hoe kan dit? Wat eigenaarschap is, in welke organisatiecultuur dit goed gedijt en hoe de competentie eigenaarschap is te stimuleren lees je hieronder.

  • Persoonlijk Leiderschap Door: Mirjam van Essen

    Persoonlijk leiderschap gaat over leiding nemen in je beslissingen en je verantwoordelijkheden nemen voor jouw functioneren. Dat heeft zowel zakelijk als privé verreikende consequenties. Sommigen laten hun beslissingen over aan het lot of aan de besluitvaardigheid van derden. Dat kan passief gedrag met zich meebrengen. En een voortslepende situatie waar jij en wellicht ook jouw omgeving niet gelukkig mee bent/is. Om tot daadkracht te komen is het nodig kritisch naar jezelf en jouw situatie te kijken. Wat heb jij nodig om weer tot je kern te komen? 

  • Hoe een ontwikkeladvies en SLIM-subsidie je kunnen helpen een leercultuur te ontwikkelen Door: Ondernemersacademie

    Ontwikkelingen als robotisering en automatisering binnen bedrijven en veranderingen op de arbeidsmarkt vragen veel  van je medewerkers. Nog niet zo lang geleden kon de vakman door het maken van vlieguren doorgroeien van gezel naar meester. De vakman van nu heeft structurele scholing nodig om senioriteit te krijgen, te behouden en dat vraagt een organisatie waar een open leercultuur aanwezig is.

Pagina: