Mijn team ontwikkelen

Een goed functionerend team kan meer tot stand brengen dan individuen ooit in hun eentje zouden kunnen. Dat is de kracht van teamwork

Een team. Het is eigenlijk een samenspel tussen verschillende spelers. Speel je het spel goed? Dan haal je met plezier betere resultaten en ervaar je dat samenwerken essentieel is binnen een team. Onze coaches helpen jouw organisatie om het beste uit je team te halen!

Je team ontwikkelen kost tijd

Het met elkaar uitspreken van een gezamenlijke doel, goed leiderschapsgedrag en/of voorwaarden om goed met elkaar samen te werken, betekent niet dat een ieder de uitvoering ervan automatisch naleeft. Een gedragsverandering, laat zich namelijk niet vangen in regels, instructies en procedures, maar gaat over bewustwording en het team verbinden aan de doelen die je gezamenlijk wilt bereiken.

Voorbeelden van succesvol ontworpen in company-trajecten:

  • Vertaling missie/visie organisatie naar gezamenlijke strategie en doelen MT
  • Leidinggeven aan samenwerken (traject voor afdelings-, teamleiders)
  • Leidinggeven aan gezamenlijk resultaat (traject voor afdelings-, teamleiders)
  • Connect to succes (directie, MT traject)
  • Praktisch leidinggeven (trainingen voor afdelings-, teamleiders)
  • Optimale verbinding van de medewerkers aan het organisatieplan 2.0 (gehele organisatie)
  • Vergroten zelfmanagement medewerkers door zelfinzicht en coaching (gehele organisatie)
  • Een goed functioneren MT is meer dan de som der delen (hoe werken we samen)

Samen navigeren naar de toekomst

Het zijn van een team die voor alle teamleden goed werkt, is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, daar moet je soms echt samen aan werken. Het succes van samenwerking wordt voor 80% bepaald door de ‘zachte kant’: wie we zijn, wat we van elkaar vinden, hoe onze onderlinge relaties en verhoudingen zijn, wat we van elkaar verwachten, etc. Dit vraagt naast SMARTI afdelingsdoelen, helder inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen, waardoor je de complementaire kwaliteiten van anderen (h)erkent en samen kunt excelleren.

Voor teams, afdelingen, MT’s van organisaties hebben we programma’s op de gebieden van organisatie-, leiderschaps-, teamontwikkeling of visie-, strategie ontwikkeling. Al naar gelang het vakgebied van het team en de ontwikkelingsvraag ontwerpen wij samen met opdrachtgevers een programma op maat.

Theo Wienholts

"Ik zie zeer mooie resultaten bij onze organisatie. Ik praat je graag bij over onze businesscase bij Rouveen Kaasspecialiteiten"

Training operationeel leidinggeven
teammodel Lencioni