IEMT coaching, voor krachtig en snel resultaat

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een krachtige methode om in te zetten bij het herstel van mentale en emotionele klachten, die zich op het werk- of in privé-situaties uiten.

Gebeurtenissen in het verleden hebben emoties als angst, boosheid, verdriet of schuld gevoed en kunnen je blijven achtervolgen. Alleen al de gedachte dat je in een vergelijkbare situatie beland geeft je klotsende oksels .. of de gedachte aan het gesprek met jouw collega die in doen en laten lijkt op (..) maakt je nu al boos. Je wilt anders met de situatie omgaan. Je ziet anderen anders met dezelfde situatie omgaan en jij wilt dit ook. IEMT coaching helpt je om jouw emoties, die je in de weg staan, om te zetten waardoor je regie hebt op toekomstige situaties en je vertrouwen herstelt.

Het krachtige resultaat van IEMT coaching

IEMT kan ondermeer een positieve bijdrage leveren aan het:

  • verminderen of neutraliseren van negatieve emoties en gevoelens
  • loslaten van vervelende herinneringen
  • stoppen met piekeren
  • slechte nachtrust
  • stress, spanning, disbalans
  • vermindering van pijn en fysieke klachten
  • stress gerelateerde, burnout of boreout klachten

Bovenal vergroot IEMT coaching jouw vitaliteit, je eigenwaarde en vertrouwen waardoor je weer lichter en krachtiger in het leven staat.

“Ik ben me veel vrijer gaan bewegen. Keep the good work going”

Hoe verloopt een IEMT gesprek?

Bij IEMT coaching stelt de coach je specifieke vragen over een situatie waar je tegenop ziet of vervelende gevoelens bij ervaart. De IEMT coach zal je vragen naar je eerste herinnering bij dit gevoel. Terwijl jij aan die herinnering denkt, vraagt de IEMT coach  jou bepaalde oogbewegingen te maken. Deze oogbewegingen veroorzaken dat jouw brein anders met de eerdere herinnering omgaat en de emotionele lading die je daarbij voelde verdwijnt. Je merkt dat de herinnering niet meer het vervelende gevoel oproept en bent in staan om vergelijkbare situaties neutraler tegemoet te treden.

Hoeveel gesprekken?

Voorafgaand aan de IEMT coaching vindt een intake-gesprek plaats. Op basis van jouw gewenste resultaten stelt de coach een aantal gesprekken voor. Al na een paar gesprekken merk je de impact van de IEMT coaching en bepaal je samen of je de doelen hebt gerealiseerd of nog een aantal gesprekken wenst.

Tijdsduur: een gesprek duurt 2 uur. Dit kan een online of fysiek gesprek zijn, en kan zelfs wandelend plaats vinden.

Inmiddels wordt IEMT coaching wereldwijd ingezet. Nieuwsgierig? Bekijk via deze link de video van Andres T. Austin, de uitvinder van deze methode.
Judith Wolterink
Kennis maken met IEMT coaching?

Nieuwsgierig wat IEMT coaching je kan brengen? Stuur een e-mail met jouw contactgegevens, dan nemen wij op korte termijn contact op voor een afspraak.