Natuurlijke potentie als basis voor succes

Jij bent uniek met je een eigen natuur, kwaliteiten en talenten. Jouw natuurlijke potentieel is jouw sleutel tot succes en voldoening in het werk. Wij zien echter ook dat organisaties veel talenten van medewerkers nog niet ten volle benutten. Het is onze missie dat medewerkers het eigen natuurlijk potentieelontdekken en (h)erkennen,  zodat je zoveel als mogelijk vanuit eigen talenten werkt en vanuit de juiste betrokkenheid en motivatie bijdraagt aan je eigen en de organisatiedoelen.

Ik wil mijn natuurlijk potentieel ontdekken en ontwikkelen

Het potentieel van jou is naast intelligentie en opleiding sterk afhankelijk van hoe je jezelf managet, over welke sociale vaardigheden je beschikt en wat je ambitie, missie is. Hierdoor zijn de traditionele assessments, die vanuit tests en simulaties een oordeel over je geven, aan ontwikkeling onderhevig. De krachtigste ontwikkeling is namelijk die ontwikkeling die voortkomt uit eigen gemaakte keuzes en je motivatie.

Je kunt het potentieel ontwikkeltraject inzetten omdat je zelf bewust loopbaankeuzes wilt maken en talenten wilt ontwikkelen of omdat er vanuit jouw organisatie behoefte is om zicht te krijgen op jouw natuurlijke potentieel. Het is tijd dat werkgevers het potentieel van elke individu omarmen en benutten en een win-win situatie creëren voor werknemers als werkgevers.

De begeleiding vanuit de Ondernemersacademie is gericht op de ontwikkeling van binnen naar buiten en in combinatie met een gesprek met de leidinggevende. Met als resultaat dat je enerzijds je eigen talenten, valkuilen, uitdagingen en natuurlijke potentie(h)erkent en anderzijds met de leidinggevende kiest wat de mogelijke ontwikkelrichting in de organisatie kan zijn en welke hulp hierbij gewenst is.

“Ontwikkelen geeft de hoogste energie als dit voortkomt vanuit natuurlijk potentie en eigen gemaakte keuzes”

Het resultaat van het kennen van je natuurlijk potentieel

  1. Je hebt inzicht in jouw talenten, blinde vlekken, passies en potentie waardoor je jezelf op een unieke en krachtige manier kunt onderscheiden.
  2. Je herkent situaties wanneer je jouw talenten te veel inzet of welke talenten/kwaliteiten je lastig of spannend vindt om te laten zien.
  3. Je kent je missie en ambitie en kiest je stappen in een persoonlijk ontwikkelplan.
  4. Je krijgt draagvlak binnen jouw organisatie voor jouw ontwikkeling.

 

Programma potentieel ontwikkeltraject

  1. Intake en analyse: Kennismaking en analysegesprek over ambitie en motivatie  
  2. Module 1           Zicht op jouw bedrag met behulp van 360° reflector
  3. Module 2           Zicht op jouw talenten en kwaliteiten
  4. Module 3           Van inzicht naar natuurlijk potentieel en kompas
  5. Module 4           3-Gesprek met leidinggevende over het ontwikkelplan

Naslagwerk: zicht op jouw kompas, persoonlijke 360° reflector, naslagwerk Karakterkunde, ontwikkeladvies.             

Ondersteuning met de digitale leeromgeving MijnAcademie voor 360° reflector, overige instrumenten, materialen en achtergrondinformatie.

Studiewijze

We starten met een kick-off en analysegesprek. Aan de hand van verdieping en reflectie krijg je inzicht in jouw drijfveren en handelen. Ieder coachgesprek sluiten we af met een ontwikkelaspect welke je in de daarop volgende weken in de praktijk gaat herkennen, toetsen en in het volgende gesprek wordt besproken.

Tijdsduur: iedere 2 weken een sessie van 1,5 uur. Doorlooptijd: 2 maanden.

Maak een afspraak

Nieuwsgierig wat het potentieel ontwikkeltraject je kan brengen? Stuur een e-mail met jouw contactgegevens, dan nemen wij op korte termijn contact op voor een vrijblijvend gesprek.