Van inzicht naar zelfvertrouwen

Door: Ondernemersacademie

‘’Mijn ontwikkelreis bij de Ondernemersacademie samen met coach Jan Berkelmans had ik voor geen goud willen missen’’, zegt Erik Wissink, Teamleider Renovatie bij te Kloeze Riooltechniek.

Erik, blikt samen met Jan Berkelmans terug op zijn 1 op 1 ontwikkeltrajecten bij de Ondernemersacademie. ‘’Ik had eigenlijk maar een doel voor ogen: meer zelfvertrouwen krijgen…, en dat is ruimschoots gelukt. Ik ben een stuk zelfverzekerder, en sta nog beter mijn mannetje”. Jan Berkelmans vindt het mooi om te zien hoe praktische instrumenten als een 360 graden reflector en Enneagram gekoppeld aan coaching iemand veel inzichten kan geven over eigen gedrag en drijfveren maar ook blinde vlekken blootlegt. ‘’Pas na werkelijk inzicht waarom je doet zoals je doet, kun je die essentiële vraag aan je zelf stellen: En waar wil ik dan naar toe?’’

“Ik ga nu gesprekken aan die ik voorheen uit de weg ging”

Zelfvertrouwen in mijn rol

Erik heeft de 1 op 1 ontwikkeltraject Natuurlijk leiding nemen en Natuurlijk leiding geven gevolgd. “Ik heb zelf nooit een opleiding gehad gericht op leiding nemen of leidinggeven, dit terwijl ik wel in een functie zit die daarom vraagt. Doordat ik nu met meer zelfvertrouwen kan handelen zit ik ook veel beter in mijn rol als leidinggevende’’.

Erik heeft tijdens het traject inzicht gekregen in zijn eigen drijfveren en gedrag waardoor hij direct in staat was om veranderingen aan te brengen in de eigen houding en uiteindelijk leidend tot uitdagende doelstellingen. En met grote gevolgen zegt Erik: ‘’Ik ga gesprekken aan die ik voorheen uit de weg ging’’.

Van inzicht naar verbinding en ontwikkeling

De 1 op 1 trajecten van de Ondernemersacademie zijn maatwerktrajecten maar met duidelijke ontwikkelstappen die doorlopen worden: Inzicht – route bepalen en route volgen. ‘’De belangrijkste stap voor mij was inzicht krijgen in mijn eigen patronen en gedrag met behulp van karakterkunde, waardoor ik ook bewuste keuzes maakte omdat ik begreep waar het vandaan kwam. Jan Berkelmans en karakterkunde coach Zwaan Schutte hebben mij hier een spiegel voorgehouden’’

Samen genieten van de groei

‘’Het enthousiasme waarmee Erik het proces heeft opgepakt en de door hem behaalde resultaten, geven mij als coach ook energie en veel voldoening. Een bijdrage leveren aan die beweging met een duidelijk resultaat: daar doen we het voor’’, aldus Jan Berkelmans. 

En Erik heeft een prachtige ontwikkeling in gang gezet. ‘’ Ik wil vooral doorgaan op de weg die we waren ingeslagen en dit nog verder uitbouwen. Fantastisch, had dit niet willen missen!’’

Erik Wissink, Teamleider Renovatie bij te Kloeze Riooltechniek

Erik Wissink en Jan Berkelmans
Wil jij ook met meer zelfvertrouwen jouw rol uitoefenen?

Bob Eugelink gaat graag het open gesprek met je aan. Bel 06 - 21 16 90 40 of mail hem via bob.eugelink@ondernemersacademie.net.

 

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?