Het team van de Ondernemersacademie

 • Anneke Hendriks
  Anneke Hendriks Leiderschapscoach

  “Van Dilemma naar Duidelijkheid”. Met mijn jarenlange ervaring als financieel analist weet ik dat een succesvol bedrijf begint met een heldere missie, visie en strategie. Ditzelfde geldt voor individuen en teams. Persoonlijk leiderschap is hierin een belangrijke sleutel. Nu begeleid ik individuen en teams bij hun persoonlijk leiderschap, waar mijn analytische en empathische eigenschappen mooi samenkomen. Terug naar de basis, naar wie je werkelijk bent. Dat geeft duidelijkheid, richting en rust.

 • Liane van Dijkhuizen
  Liane van Dijkhuizen Coach, trainer

  Ondernemer en nationale-, internationale werkervaring bij multinationals en Mkb bedrijven, waaronder leidinggegeven aan salesteams. Sinds 28 jaar werkzaam als executive-,leiderschaps-, teamtrainer/ coach en procesbegeleider. Ik geloof in praktisch, luchtig en to the piont. Dit laat ik zien in communicatie-, gedrag- en samenwerking. Al mijn activiteiten zijn erop gericht dat jij en het team er direct in de praktijk mee aan de slag kunnen. De vertaalslag maken van uitdagingen en theoretische modellen naar de praktijk. Leren door doen en vooral blijven leren. Ook jij komt in beweging. Mijn 3 specialiteiten zijn communicatie en gedrag (gesprekstechnieken), plannen en structureren van werkzaamheden (missie, taak, rol, verantwoordelijkheid) en vitaliteit in het bedrijfsleven.

 • Anke Caspers
  Anke Caspers Leiderschapscoach

  Leidinggeven en adviseren is een uitdagende klus is, want het gaat over onzekerheid, verschillende meningen, onenigheid tussen mensen. Daarom begeleid ik gedreven managers en professionals graag in hun (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling. Resultaat: betere impact, effectievere communicatie en werken en leven vanuit ontspanning. Ik kom uit een ondernemersgezin en heb na mijn studietijd diverse adviserende, leidinggevende en executive rollen vervuld binnen het bedrijfsleven. Nu help ik organisaties graag bij persoonlijke leiderschap, HRD en transitie vraagstukken. Ik hecht er veel waarde aan om zaken (duurzaam) in beweging te krijgen.

 • Esther Wagelaar
  Esther Wagelaar Coach

  ‘Transformeren naar de beste versie van jezelf’ – dat is waar mijn passie ligt. Die versie waarbij je gelukkig en authentiek bent en je dicht bij jezelf bent en blijft, wat er ook gebeurt. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt begeleid ik sinds 2013 met veel enthousiasme organisaties, teams en individuen in hun ontwikkeling. Opdrachtgevers noemen mij deskundig, inspirerend, toegewijd en respectvol. Mijn kracht vind ik mijn resultaatgerichtheid, positiviteit en het kunnen horen wat niet gezegd wordt.

 • Wim Stephanus
  Wim Stephanus Coach

  Waarom stroomt het ene team, terwijl het andere stagneert? Dat gaat over onderhuidse dynamiek. Hier op een goede manier richting aan geven, is mijn vak. Ik observeer, stel vragen, reik het andere perspectief aan, ben scherp, ben mild, maar bovenal: ik maak altijd bespreekbaar wat er onderhuids gebeurt en belemmerend werkt. Ook als dat spannend of ongemakkelijk is. Door teams en leiders hierin te coachen en te ontwikkelen groeien enthousiasme en doelgerichtheid. Succes is dan een logisch gevolg.

 • Bob Eugelink
  Bob Eugelink Strategisch adviseur leiderschapsontwikkeling

  Ik heb een hybride ervaring in (sales)management en directiefuncties. Al jong werd ik gegrepen door het ontwikkelen van mens en organisatie. Succes, vind ik, ligt vooral in hoe mensen met elkaar omgaan op het werk. "Het gaat erom een werkomgeving te creëren waar mensen in beweging komen, groeien en het beste van zichzelf willen geven, omdat de werkomgeving ze daartoe uit nodigt." Dat isde kracht van motivatie en werkplezier. Binnen de Ondernemersacademie vertaal ik samen met u ontwikkelvraagstukken voor mens en organisatie in maatwerkoplossingen.

 • Chiel van der Heide
  Chiel van der Heide Coach, adviseur

  Jíj bepaalt! is mijn motto. Ik denk in kansen en werk vanuit vertrouwen en wederkerigheid. Tot 2012 werkte ik als HR-manager in grote organisaties. Sindsdien begeleid ik als zelfstandig adviseur organisaties en teams in ontwikkeling en coach ik individueel. Ik richt me op het scherp formuleren van jouw vraagstuk om zo te komen tot het échte verlangen dat erachter zit. Want zo kun je ingesleten patronen doorbreken, presteer je vanuit je talent en toon je ‘natuurlijk leiderschap’.

 • Matthieu Beunders
  Matthieu Beunders Coach, trainer en salesmanager

  Het verbinden van mensen en ideeën is mijn passie en natuurlijke levenshouding. Dankzij mijn jarenlange managementervaring in de zakelijke en financiële dienstverlening doorzie en begrijp ik groepsprocessen en organisatiestructuren. In 2011 koos ik voor het vak ‘mens’ om me hier helemaal op te richten. Vanuit oprechte betrokkenheid, maar met een zakelijke aanpak wil ik je helpen verder te ontwikkelen. Met een scherp analytische kijk, gecombineerd met humor, luisteren en confronteer ik om zo een doorsteek naar inzicht te maken.

 • Jan Berkelmans
  Jan Berkelmans Coach, counselmanager

  Brede kennis van ondernemersvraagstukken heb ik door mijn jarenlange ervaring als ondernemer in het bedrijfsleven. Vanaf 2012 ben ik succesvol als leiderschapscoach en adviseur, actief binnen veel ondernemingen in met name Oost-Nederland. Mijn passie: een meetbare bijdrage leveren aan het geluk, succes, persoonlijke groei en balans van mensen door op een praktische wijze met veel plezier en toewijding mensen en organisaties te inspireren, ontwikkelen en begeleiden om blijvend succesvol en duurzaam te zijn. Het delen van ervaring en kennis, om gedreven professionals en organisaties te laten groeien, verbindt mij met de Ondernemersacademie.

 • Fokke van Bockel
  Fokke van Bockel Salesmanager

  “Be the change you want to see in the world” – Ghandi. Vanuit deze uitspraak heb ik de afgelopen 20 jaar leiding gegeven aan teams om iedereen tot zijn/haar recht laten komen door te kijken naar ieders kwaliteiten. Deze ervaring in combinatie met mijn vele ideeën maakt dat ik snel de route zie die nodig is om door ontwikkeling te komen tot groei. Graag ga in gesprek over de mogelijkheden voor u en uw medewerkers. Vanuit verbinding maak ik een goede analyse om het juiste aanbod van de ondernemersacademie te bepalen aansluitend bij uw ideeën.

 • Rob Boeijenga
  Rob Boeijenga Founder

  Founder en oud-directeur van de Ondernemersacademie. Ik ben gefascineerd door de scheppingskracht van mensen en mij bedrijfskundige en bancaire achtergrond geeft mij breed zicht op ontwikkelingsfasen van ondernemingen. Ik ben een gepassioneerd ontwikkelaar van mens en organisaties. Anderen noemen mij een: visionair pur sang.

 • Nina Brouwer
  Nina Brouwer Coach, counselmanager

  Met drive help ik je hoe om te gaan met een steeds veranderende context. Als coach, interim-manager en organisatieadviseur doe ik dit voor professionals en organisaties.Met mijn achtergrond, werkervaring en opleidingen ben ik in staat jouw (latente) ideeën en gedachtes weloverwogen te spiegelen, vraag door naar wat je denkt en drijft.Uitgangspunt is dat jouw doel wordt bereikt. Ieder traject is op maat gesneden. Ik laat de coachee, het team en de organisatie waar ik mee werk het maximale uit zichzelf halen.

 • Joost Hakvoort
  Joost Hakvoort Counselmanager

  Je kunt mij het beste omschrijven als een vooruitstrevende professional met een bewezen trackrecord op alle facetten van het HRM vak en ruime ervaring m.b.t. de organisatie- en ontwikkelingskant. Doelgericht, met aandacht voor de mens. Ik besloot in 2014 als zelfstandig ondernemer mijn kennis en ervaring te delen. Wat mij drijft is vooruitstrevende individuen en organisaties helpen hun toekomstplannen handen en voeten te geven. Ik ben sterk in het samen visualiseren van een gewenste situatie, flexibel in de weg daarnaartoe. Wilskrachtig en enthousiast, facilitator op basis van theorie, motivator op basis van praktijk.

 • Frank ter Huurne
  Frank ter Huurne Trainer, coach

  Gedreven, enthousiast en resultaatgericht word ik genoemd. Ik ondersteun en help al meer dan 15 jaar organisaties en medewerkers bij het verder ontwikkelen van gedrag, houding en vaardigheden op het gebied van verkoop, leidinggeven en communicatie. Op een prettig confronterende wijze breng ik mensen in beweging om zo de gewenste richting en vooraf gestelde doelen en dromen te realiseren. Mijn werkwijze is erg praktijkgericht en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk van morgen. Klanten en deelnemers ervaren mij als prettig, doel- en resultaatgericht, kritisch, pragmatisch, direct, zorgvuldig, eerlijk, no-nonsense, authentiek en iemand met humor. ‘Trainen is geen vak … trainen is passie’.

 • Tanja Kers
  Tanja Kers Coach

  Stilstaan is achteruitgaan. Blijf in beweging en doe het vooral vanuit je hart! Jouw levensenergie is jouw grootste kracht en jouw motor. Vaak zijn deze bedekt geraakt in het dagelijkse leven. Mijn kracht is dit samen met jou/ jullie ont-dekken. Ben je bereid je kwetsbaarheden te laten zien en (weer) vol in je eigen leiderschap te stappen? Zowel als persoon maar ook als organisatie? Dan loop ik graag naast je mee. Iedereen moet het wel zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Mijn kracht is mijn authenticiteit, mijn duidelijkheid, eerlijkheid, mijn creativiteit, helderheid, mentaliteit en persoonlijke gedrevenheid. Daarnaast mijn jarenlange ervaring als coach, trainer, organisator, communicatie deskundige en als ondernemer. Mijn professionele achtergrond ligt in de TV en evenementen wereld. Anderen noemen mij iemand die het verschil kan maken.

 • Peggy van der Maas
  Peggy van der Maas Coach, trainer

  Ik ben al jarenlang werkzaam in het onderwijs. Ik heb verschillende rollen en functies vervuld in de organisatie en ben daarom als geen ander bekend met het sturen op resultaten. In mijn beleving is dit alleen maar zinvol en mogelijk wanneer er eerst gekeken wordt naar de persoon zelf, welke kwaliteiten heeft hij of zij en wat zijn de innerlijke drijfveren. Pas wanneer dit aangeraakt wordt komt iemand in zijn kracht te staan en kun je gaan bouwen. Op zoek naar de beste versie van jezelf om vanuit daar verder te werken.

 • Ineke Nijen Es
  Ineke Nijen Es Directeur/eigenaar

  Eerder werkzaam in management- en directiefuncties in de uitzend- en trainingsbranche, waaronder Randstad. Oud-collega’s en klanten noemen dat ik als geen ander weet waar directeuren en professionals behoefte aan hebben, verhelderende inzichten kan verschaffen en de visie kan vertalen naar een plan. Deze expertise zet ik als organisator binnen de Ondernemersacademie in. Ik hou mij bezig met de acquisitie en beheer van klanten, en alle bedrijfsmatige activiteiten van de academie. Dit alles om ieder dag bij te dragen aan een mooiere wereld door mens en samenleving te laten groeien.

 • Zwaan Smale
  Zwaan Smale Enneagramspecialist

  Vanuit mijn rol van gediplomeerd Enneagramcoach begeleid ik sinds 2015 coachees bij het Enneagram zelfonderzoek. Het Enneagram geeft je inzicht in je kernkwaliteiten, valkuilen en wat jouw weg voor groei in persoonlijk leiderschap is. Ik help je een duidelijk beeld te krijgen van hoe je reageert op situaties, waar je irritatie zit en hoe je om kunt gaan met je blokkades, waardoor je zowel in werk als privé rust en voldoening gaat ervaren. Mijn klanten zeggen over mij dat ik een veilige sfeer bied waarin ze zonder terughoudendheid naar zichzelf durven te kijken.

 • Judith Wolterink
  Judith Wolterink Counselmanager, coach, trainer

  Ik werk sinds 1994 met veel enthousiasme als trainer en coach, vanaf 1999 als zelfstandige. Ik begeleidde sindsdien honderden bedrijven in de profit-, dienstverlening als not-for-profit branche, in hun ontwikkeling. Mijn specialiteit is Authentiek Leiderschap. Mijn achtergrond is HRM en Arbeid- & Organisatie Psychologie, ik ben internationaal opgeleid tot organisatiecoach, counselor en ben docent in een Coach-opleiding. Mijn klanten beschrijven mij als deskundig, zorgvuldig, to-the-point, alert, humorvol en als een bruggenbouwer.