Leiderschap cursussen

Door: Ondernemersacademie

Over rolneming, (zelf) vertrouwen, rust, balans en jouw doelen halen

Leiderschap is regie nemen over wat je wilt bereiken en de acties die je onderneemt. In leiderschap cursussen leer je wat werkelijk belangrijk voor je is, maak je je persoonlijk actieplan om je doelen te halen en benoem je de hindernissen die je denkt tegen te komen. Je reflecteert en krijgt feedback waarmee je in de dagelijkse praktijk gaat oefenen. In het volgende blog lees je wat goede leiderschap cursussen of cursussen leidinggeven doen, waar je mee bezig gaat en wat het van je vraagt.

Waarom zou je leiderschapscursus volgen?

De grootste valkuil van veel leiders is dat zij menen alles te moeten weten en op alles een antwoord te moeten geven. Dat zij als zwak en inadequaat worden bestempeld als zij hun limieten of fouten aan anderen blootleggen. Eigenlijk is dat heel contraproductief want of je je zwakheden nu erkent of niet, de mensen om je heen zien het toch wel. Het trachten te verbergen kan zelfs leiden tot de mening dat je jezelf niet voldoende kent of dat er getwijfeld wordt aan je integriteit. Of zoals Daan in zijn quote over de deelname aan de managementcounsel hieronder zegt.

“Het beeld hoe ik als leidinggevende wil zijn is veel duidelijker geworden en ik ben hier zelfverzekerder in. Dit heeft naast een positieve impact op mijn rol ook zeker mijzelf als persoon meer rust en vertrouwen gegeven.”

Waar gaan goede leiderschap cursussen, training, coaching over?

Het antwoord is simpel: goede leiderschap cursussen gaan over zelfkennis, bewustzijnsontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen op persoon en rol. Zelfkennis is mogelijk één van de minst besproken leiderschapscompetenties, maar waarschijnlijk wel een van de meest waardevolle. Het betekent dat je je bewust bent van waar je talenten liggen en van wat je nog moet leren. En het betekent ook open staan voor antwoorden als je iets niet weet en verantwoording nemen voor je acties en fouten als die gemaakt zijn.

Ontwikkeling is maatwerk

Leiderschap is meer dan in je kantoor zitten en een strategie bedenken. Het gaat ook over het raken van de organisatie met jouw persoonlijke aanwezigheid. Met het bouwen van relaties en met het stimuleren van productieve conversaties. Als we meer effectief willen zijn naar anderen zullen we eerst onszelf beter moeten leren kennen. Training-, coaching of een leiderschap cursus kan hierbij helpen.

Het mooie van alles is: leiderschap is te ontwikkelen en voor iedereen is deze weg uniek. 

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?
Sta jij stevig?

Deze turbulente tijd vraagt veel van leiders en leidinggevenden. Ondernemersacademie is er voor hen in onze samenleving, die geloven dat reflectie en inzicht helpt om de taak van morgen nog weer beter uit te kunnen voeren.

“Bevlogen medewerkers maken succesvolle organisaties”