Door leiderschapsontwikkeling organisatieontwikkeling

van inzicht naar verbindingen en ontwikkeling

  • Benut het talent in de organisatie Door: Ondernemersacademie

    Jammer genoeg wordt de visie en de kijk op de wereld naar mate we ouder worden vertroebeld, beperkt en vernauwd. We worden in beslag genomen door dagelijkse beslommeringen die ons beperken en kortzichtig maken. De waan van de dag regeert. We zien de vele kansen die ons omringen niet. We zijn opgescheept met de manier waarop de samenleving succes definieert. We worden wat anderen van ons verwachten en passen ons aan die behoeften aan.

  • Van een tijdperk van veranderingen naar een verandering van tijdperk? De kantelperiode volgens Jan Rotmans Door: Ondernemersacademie

    Verandering van tijdperk is een tweedelige revolutie wat momenteel volop gaande is. Maatschappelijk gezien zijn we op weg naar een andere maatschappelijke ordening: van top-down centraal naar bottom-up decentraal. En ten tweede komen veel disruptieve technologieën als digitalisering, robotisering, de 3D printer, blockchain, nanotechnologie op ons af, die de gebruikelijke gang van zaken onder druk zetten. Wat betekent dit voor ondernemers: welk effect heeft het op ondernemen en welke rol spelen ondernemers in dit tijdperk van verandering? 

  • En dat is dus logisch... Door: Matthieu Beunders

    Ik zag onlangs dat een coach zich presenteerde als een ‘echt luisterend oor’. Dat is vaak ook waar coachklanten behoefte aan hebben, om gehoord te worden. Het is echter één aspect van coachen, en niet het meest actieve. Om een coachee verder te helpen tilt de coach zijn verhaal, vraag of probleem naar een ander niveau zodat er nieuwe inzichten ontstaan.

Pagina: