Door leiderschapsontwikkeling organisatieontwikkeling

van inzicht naar verbindingen en ontwikkeling

  • Lencioni vragenljist Door: Ineke Nijen Es

    In 10 minuten tijd door inzicht in het verbeterpotentieel van jouw team. Te mooi om waar te zijn of het proberen waard? Maak de Lencioni vragenlijst.

  • Persoonlijk leiderschap is het gesprek aangaan met je innerlijke criticus Door: Zwaan Smale

    Het ideale zelfbeeld dat we laten zien aan de buitenwereld verschilt vaak enorm met hoe we onszelf in onze binnenwereld voelen. Het stemmetje in ons hoofd is de hele dag bezig ons te vertellen wat we niet goed doen. Genadeloos worden onze acties van commentaar voorzien. 

  • Werkelijk ont-moeten Door: Ondernemersacademie

    Vaak staan we niet stil bij de werkelijke betekenis van het woord ontmoeten. Ontmoeten is ont-moeten. Niets moet, er zijn geen lijstje waar je aan hoeft te voldoen. Een werkelijke ontmoeting ontstaat als je elkaar ont-moet en vooral jezelf bent en geen eisen aan de ander stelt. Dan pas zie je de ander. Sterker nog: dan pas ontstaat de ruimte voor de ander om zich te laten zien. Echte ontmoetingen zijn zeldzaam. Terwijl we denken dagelijks mensen te ontmoeten is dat toch echt een illusie. Zien we ook iets van de ander, of zien we juist wat we willen zien? Laat de ander zien wat jij verlangt? Dat laatste is menigmaal het geval. Mensen selecteren onbewust de eigenschappen van de ander. Voed je mijn ego, dan pas je bij mij en kunnen we vrienden worden. Schaad je mijn ego, dan pas je niet in mijn vriendenkring of in mijn organisatie. Oppervlakkige selectie die niet alleen wordt toegepast door de één, maar evenzo door de ander. Zowel in het sociale leven als in de maatschappij. 

Pagina: