Gert-Jan Hemme HR manager, Nijhof - Wassink

“Volop reflecteren, zonder dat dit bedreigend wordt”

Als HR manager word je nogal eens opgeslokt door allerlei dagelijkse beslommeringen. Tijdens mijn deelname aan de HR-counsel heb ik geleerd om hier meer afstand van te nemen, zodat er voldoende ruimte overblijft voor persoonlijke ontwikkeling.

De HR counsel is gericht op ontwikkeling van je eigen vaardigheden. Je leert om hier voldoende rust voor in te bouwen. Je deelt je kennis met anderen en doet ook nieuwe kennis op. Tegelijk reflecteer je volop op je eigen kunnen, zonder dat dit bedreigend wordt. De andere deelnemers hielden mij een spiegel voor, waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam.

“Anderen hielden mij een spiegel voor, dat leidde tot nieuwe inzichten”

Lef tonen

Dankzij de HR counsel heb ik geleerd om gevoelige zaken bespreekbaar te maken, waarvan ik vroeger dacht dat dit niet kon. Daarom koos ik vaak een andere strategie. Ik heb nu geleerd om een ander soort lef te tonen. Om me authentieker en kwetsbaarder op te stellen.

Inzicht en reflectie

Ook heb ik ontdekt dat het goed is om meer naar jezelf te kijken. Wat gebeurt er nu eigenlijk? Waarom reageer je zoals je doet? En waarom is dat niet altijd effectief? Je krijgt meer zicht op je blinde vlekken. Ook naar anderen luisteren en elkaar feedback geven is erg leerzaam.

Een verdiepingsslag

De HR counsel was voor mij een waardevolle aanvulling. En dat terwijl ik al 23 jaar in het vak zit. De counselbegeleiders zijn ontzettend belangrijk en voegen deels eigen methodieken toe aan de counsels. Deze verdiepingsslag heeft mij geholpen om anders naar zaken te kijken en me meer te verwonderen.

 

Nijhof Wassink persoonlijk leiderschap
Nijhof Wassink persoonlijk leiderschap
Nijhof Wassink persoonlijk leiderschap
Ambassadeur Gert-Jan Hemme
Nijhof - Wassink

Wij zijn een internationale logistieke dienstverlener en richten ons voornamelijk op vier markten te weten, droge en natte bulkproducten in de chemie, brandstof en mengvoederdistributie en opereren intermodaal over weg, water en spoor. Door gebruik te maken van voornamelijk eigen resources en het realiseren van partnerschappen bij intermodale transporten realiseren we de hoogste kwaliteit.

Wij willen staan voor efficiënte logistieke diensten vanuit onze strategisch liggende vestigingen in Europa. Onze klanten willen wij voorzien van alle wenselijke logistieke diensten tot op het niveau dat wij als enig aanspreekpunt opereren. Boven alles is ons doel de beste business partner te zijn.

Ga naar de website www.nijhof-wassink.nl