Peter Rikken Algemeen directeur, Meilink Groep

Als algemeen directeur ben je bij uitstek verantwoordelijk voor de lange termijn. Deelname aan de Ondernemersacademie heeft dat aspect bij mij aangescherpt. Binnen de counsel sta je stil bij de vraag hoe je onderneming zich verhoudt tot de toekomst. Dat bracht mij tot de ontdekking dat je deze toekomst naar binnen moet halen.

“Voor mij is de counsel niet meer weg te denken”

Ik ken geen andere plek waar je zo nadrukkelijk met elkaar beelden uitwisselt als in de directiecounsel van de Ondernemersacademie. Dat heeft alles te maken met vertrouwen. Je hoeft de dingen niet mooier te maken dan ze zijn. En omdat iedereen dat doet ontstaat vertrouwen. Juist die vertrouwensbasis zorgt ervoor dat je van elkaar leert. Altijd is er wel weer een situatie bij een deelnemer die je herkent en uit deze ervaringen kun je zelf ook weer lessen trekken.

Mensen meenemen in hun ontwikkeling

Wat ik vooral geleerd heb in de afgelopen jaren is dat niet iedereen die slag naar de toekomst direct kan maken. Dat doet een ander beroep op mijn leiderschap. Van nature ben ik dan ongeduldig maar ongeduld is niet de goede remedie. Ik moet me dan toch verdiepen in de achtergronden. Waar komt deze weerstand vandaan? Zijn er zaken die ik over het hoofd zie? En dan ontstaan er toch andere verbindingen. Dan is er meer ruimte dan op het eerste gezicht lijkt.

Je kunt niet overal even goed in zijn

Ieder mens heeft zo zijn sterke maar ook zijn zwakke kanten. Binnen een counsel kun je het daarover hebben. Dat helpt mij zeer. Je ontdekt hoe je dingen anders zou kunnen aanpakken en welke hulp je kunt inroepen. Welke ervaringen hebben andere deelnemers met vergelijkbare processen? Dat werkt geweldig. Voor mij is de counsel niet meer weg te denken.

Inspiratie is een sleutelwoord

Voor mij is inspiratie een sleutelwoord. Ik heb dat nodig en binnen de counsel word ik geïnspireerd door anderen. Die inspiratie werkt door in de onderneming. Daar heeft iedereen ook recht op. Ik voel dat aan de medewerkers. Zij realiseren zich heel goed dat de tijd niet stilstaat en veranderingen noodzakelijk zijn. Maar ze moeten wel worden meegenomen in deze veranderingen. Het is terecht dat ze daarbij ook naar mij kijken. Als ik niet geïnspireerd ben, wie is het dan wel?

 

Meilink, leiderschap ontwikkelen
Meilink, leiderschap ontwikkelen
Meilink, leiderschap ontwikkelen
Meilink, leiderschap ontwikkelen
Meilink, leiderschap ontwikkelen
Meilink, leiderschap ontwikkelen
Ambassadeur Peter Rikken
Meilink Groep

One stop shopping voor het verpakken en het transport van goederen.

Dat biedt de Meilink Groep. Met een totaalconcept in industriële verpakkingen is Meilink marktleider in de Benelux en behoort ook in de rest van de wereld tot de top. Meilink gaat dan ook verder dan het ontwerpen en produceren van hoogwaardige verpakkingen en het leveren van bijbehorende verpakkingshulpmaterialen.

Meilink verzorgt ook het emballeren en transporteren van kapitaalgoederen in binnen- en buitenland, inclusief administratieve formaliteiten. Alles in één hand.

De Meilink Groep bestaat uit vijf bedrijven: Meilink Industriële Verpakkingen (Borculo en Boxmeer), Meilink Kartonnage (Borculo, Schijndel en Troisdorf), Schijndel Industriële Verpakkingen (Schijndel), Varekamp Exportpacking & Logistics (Raamsdonksveer, Edam, Schiphol en Rotterdam) en Meilink Packaging Supplies (Borculo).

Ga naar de website www.meilinkgroep.nl