Monique Roozeboom-Lokotte Zelfstandig HR adviseur (voorheen werkzaam bij Rabobank)

Door de deelname aan de HR counsel van de Ondernemersacademie kwam ik erachter waar mijn hart en kracht echt ligt

Tijdens de HR counsel kon ik me af en toe in alle rust even een halve dag afsluiten voor de waan van de dag. Rust nemen, nadenken, bezig zijn met kernvragen. Dat was voor mij waardevol.

Filosofische gedachte

Je krijgt eindelijk de kans om stil te staan waar het nu allemaal echt om gaat. Mijn counselmanagers Els en Ann Alice kwamen soms met een gedicht of een filosofische gedachte. Van nature ben ik heel nuchter en ik houd van aanpakken. Voor mij was het in het begin dus wel even wennen. Uiteindelijk inspireerde deze aanpak mij

Hoe blijf ik rolzuiver

Ik ben erachter gekomen dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt voor welk bedrijf je werkt: iedereen ‘worstelt’ op zijn of haar manier met de vraag: ‘hoe blijf ik rolzuiver?’.  Weet je écht wat de kern is van vraagstukken en welke belangen er spelen? Dit zit vaak complexer in elkaar dan je in eerste instantie wellicht denkt.

“Ik heb een goede balans gevonden tussen kritisch en respectvol zijn”

Kritisch en respectvol

Ben je in staat om helder waar te nemen en uit te leggen hoe jij kijkt, zonder meteen je oordeel klaar te hebben? Weet je daarbij echt goede feedback te geven? Dat is minstens zo belangrijk als de inhoud van het werk. Gedurende de HR counsel heb ik geleerd om een goede balans te vinden tussen kritisch en respectvol zijn.

Anders kijken

Ik ben ook anders gaan kijken naar andere collega’s op sleutelposities. Ook zij hebben vaak lastige dilemma’s die hen bezighouden. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Mooie combinatie

Alles bij elkaar was de HR counsel voor mij een mooie combinatie van persoonlijke reflectie op vraagstukken die worden ingebracht én de vraag: ‘hoe ga je om met je eigen rol binnen de dynamiek van de organisatie?'.

 

Rabobank persoonlijk leiderschap
Rabobank persoonlijk leiderschap
Ambassadeur Monique Roozeboom-Lokotte

Met ruim 250 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers staat Rabobank Noord Twente voor u klaar. We kennen de regio en zijn actief in uw eigen buurt. Niet alleen als bankier, maar ook als partner bij lokale initiatieven. We zijn nauw betrokken bij de Noord Twentse samenleving. En dat maakt ons net even anders.

Rabobank Noord Twente is als één van de zelfstandige lokale Rabobanken onderdeel van de Rabobank Groep, een toonaangevende internationale speler met een breed scala aan producten en diensten en vestigingen in 47 landen.

www.rabobank.nl/noordtwente