Dick Aalderink Algemeen directeur VDL Weweler

Voor mij is ondernemerschap: creatie in optima forma. Het begint allemaal met de vraag van de klant. Wij maken geen antwoord, wij creëren een antwoord. Dat samenspel tussen klant en VDL Weweler leidt tot unieke oplossingen, met meerwaarde voor de klant. En deze ontwikkeling houdt nooit op. Innovatie is iets van elke dag.

“Voor mij is de counsel een geweldige leerschool”

‘Kan niet’ ligt op het kerkhof

Bij het samenspel tussen klanten en ons bedrijf is iedereen in de onderneming betrokken. ‘Kan niet’ ligt op het kerkhof. Kom je er niet uit? Dan vraag je of een collega je kan helpen. Hiervoor heeft iedereen de drive nodig om te groeien, maar vooral ook om samen te werken. Leiding geven aan dit ontwikkelingsproces is uitermate boeiend. Ik leer daar veel van.

Focus op de hoogste kwaliteit

Wat ik vooral heb geleerd in de afgelopen jaren, is dat compromissen de plaats kunnen innemen van noodzakelijke duidelijkheid. Voor de korte termijn lijkt dat soms een goede oplossing, voor de lange termijn is dat niet zo. Natuurlijk moeten we wel eens pragmatisch schakelen, maar het uitgangspunt is en blijft de hoogste standaard in kwaliteit. En dat vraagt focus in de onderneming.

Vertrouwen en dialoog: de basis van alles

Elke onderneming heeft tijd nodig om te groeien in kwaliteit. Dat is bij ons ook zo. Onderling vertrouwen en ruimte voor dialoog is hierbij het uitgangspunt. Dit is voor mij ook een leerproces. Binnen de Ondernemersacademie herken ik dezelfde ontwikkeling bij mijn mede-counselgenoten. Dat is buitengewoon leerzaam. Ik leer bepaalde ontwikkelingen beter te herkennen. Voor mij is de counsel dan ook een geweldige leerschool.

 

VDL Leiderschap ontwikkelen
VDL Leiderschap ontwikkelen
VDL Leiderschap ontwikkelen
VDL Leiderschap ontwikkelen
VDL Leiderschap ontwikkelen
VDL Leiderschap ontwikkelen
Ambassadeur Dick Aalderink
VDL Weweler Apeldoorn

VDL Weweler ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtvering, asliften, paraboolveren, en speciale assen voor producenten van trucks en bussen. De robuuste systemen van VDL Weweler garanderen een betrouwbaar en rendabel gebruik en zijn daarnaast geschikt voor toepassing in de meest veeleisende gebruiksomgevingen.

VDL Weweler heeft een vlakke organisatiestructuur met korte beleidslijnen. Er is permanente aandacht voor het versterken van de bestaande no-nonsense cultuur, waarin een informele, persoonlijke en open communicatie de boventoon voert. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door het gemeenschappelijk VDL-motto:

‘Kracht door samenwerking’

Ga naar de website www.vdlweweler.nl