Masterclass B Corp, businessmodel voor een betere samenleving

Door: Ineke Nijen Es

Ondernemersacademie is sinds de oprichting van Betekeniseconomie Achterhoek partner van de Betekeniseconomie. 

Saxion Conscious Business Lab (Aldo van Duivenboden) en Eshuis Accountants en Adviseurs (Mark de Lat) hebben vanuit de Betekeniseconomie Twente gezamenlijk een uit drie dagdelen bestaande masterclass "B corp Twente" voor bedrijven ontwikkeld. Doel ervan is inzicht te verkrijgen in de bouwstenen van de B Corp standaard. De naam B Corp verwijst naar het bestaande Amerikaanse Benefit Corporations dat wereldwijd bedrijven middels certificering wil aansporen om hun producten of diensten in te zetten voor een betere wereld.

In Nederland zijn er al 76 bedrijven B Corp gecertificeerd, waaronder Tony's Chocolonely en Triodos Bank, maar ook dichterbij huis Auping in Deventer of Alfa Accountants. De masterclass laat de deelnemers op basis van een nulmeting van het eigen bedrijf zien waar in de eigen organisatie verbeteringen liggen die tot het keurmerk B Corp en dus een betere wereld kunnen leiden.

B Corp Achterhoek

In navolging van B Corp Twente gaat de groep Betekeniseconomie Achterhoek (Erna Koeslag, Ineke Nijen Es en Robert Heinst) het traject 'adapteren' voor ondernemers uit de Achterhoek. Doel ervan is de ondernemers in een cyclus van 3 bijeenkomsten inzicht in B Corp en in hun eigen verbeterpotentieel te geven. De bijeenkomsten zijn tevens bedoeld om de deelnemers met elkaar in gesprek te laten komen en bewust te maken hoe zij met hun eigen onderneming meer kunnen bijdragen aan mens, milieu en maatschappij.

Masterclass B-Corp

De masterclass B Corp Achterhoek omvat drie dagdelen met een doorlooptijd van drie maanden. De eerstkomende masterclass staat gepland op donderdag 4 februari, 11 maart en 8 april 2021, 16.00 - 20.00 uur. De kosten per deelnemende organisatie bedragen 750 euro excl. BTW en inclusief een maaltijd. De locatie is Olympia in Lichtenvoorde. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men mailen naar: ineke.nijen.es@ondernemersacademie.net.

Download de flyer B-Corp