Krankzinnig goede voornemens!

Door: Jan Berkelmans

Gebruik het vakantiegevoel iedere week ...

De lente doet binnenkort zijn intrede. De kerstvakantie ligt al weer ver achter ons en mijmerend kijken we terug op een heerlijke tijd van tot rust komen en genieten van een ander dagritme.

In rust ontstaan innovaties

Tijdens de vakantie ontstaan er bij mij allerlei plannen voor noodzakelijke programma innovaties om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Het verbaasd mij dan ook niet dat de ondernemers die ik spreek dit gevoel herkennen. In de vakantie zijn we als ondernemer in staat in alle rust onze uitdagingen te overdenken en oplossingen te definiëren. Niet zo vreemd, het was Albert Einstein, die begin deze eeuw, de volgende definitie optekende: “telkenmale het zelfde doen en een andere uitkomst verwachten is krankzinnigheid”. Wat mij betreft de reden waarom wij altijd willen innoveren.

Uit de waan van de dag

Nu vraag ik u eens terug te gaan in de gedachten van de kerstvakantie. Welke noodzakelijke wijzigingen voor de bedrijfsvoering en innovaties had u uitgedacht om bij terugkomst in gang te gaan zetten en te genieten van de voordelen die het u zou opleveren?

En nog een vraag, wat is daarvan terecht gekomen? Ik gok dat 80% van de gestelde doelen nog op de plank “goede voornemens” ligt. Teruggekomen van vakantie werd u natuurlijk volledig opgeslokt door dezelfde taken als daarvoor. Tja, de waan van de dag regeert maar al te graag.

Doe uzelf en de onderneming een plezier door wekelijks “vakantie uren” te plannen en te gebruiken om die krankzinnig goede voornemens nu eens werkelijkheid te laten worden.

Gebruik het vakantie gevoel elke week!

 

Jan Berkelmans, counselmanager
Jan Berkelmans

Mijn passie: een meetbare bijdrage leveren aan het geluk, succes, persoonlijke groei en balans van mensen door op een praktische wijze met veel plezier en toewijding mensen en organisaties te inspireren, ontwikkelen en begeleiden om blijvend succesvol en duurzaam te zijn.