De uitdaging in teams en organisaties

Persoonlijk leiderschap vraagt nogal wat van je persoonlijke ontwikkeling. Het is een spannende, kwetsbare en confronterende groeiweg. En die weg word je ook geacht te maken binnen je team en organisatie.

Een team en organisatie waar je bij wilt horen, waar je gewaardeerd en geaccepteerd wilt worden. Bewust en onbewust houden we hier rekening mee in onze gedragskeuzes.

  • Spreek je je uit of houd je je mond?
  • Neem je initiatief of wacht je af tot je een opdracht krijgt?

Dit soort ‘innerlijke conflicten’ zijn kenmerkend voor het functioneren in groepen. Iedereen die samenwerkt met anderen voelt een spanningsveld tussen ‘in hoeverre ben ik mezelf’ en ‘in hoeverre pas ik me aan de groepsnormen’. Innerlijke conflicten tussen je eigen visie, gevoelens en behoeften en de ongeschreven regels van de groep. Hoeveel risico ben je bereid te lopen als handelen vanuit jouw persoonlijk leiderschap niet lijkt te passen binnen de groepsnormen?

Persoonlijk leiderschap in een team vraagt moed

Voor persoonlijk leiderschap in een team of organisatie is moed nodig. Moed om vanuit jouw eigenheid af te wijken van de ongeschreven regels. Hierbij het risico te lopen op afwijzing of uitstoting (bijvoorbeeld overplaatsing of ontslag). Persoonlijk leiderschap ontwikkelen is een eenzaam avontuur. Eenieder komt hierin zijn eigen belemmeringen en angsten tegen en wordt uitgedaagd om deze op zijn unieke wijze te overwinnen. Persoonlijk leiderschap vraagt om kracht van binnenuit. Kracht vanuit jouw essentie, en afgestemd op de mensen om je heen en de doelstellingen die gerealiseerd dienen te worden.

Klinkt mooi, maar dit is juist wat persoonlijk leiderschap in teams en organisaties zo ontzettend lastig maakt. 

Kom met ons in contact

Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- en of teamontwikkeling? Wij geven je graag vrijblijvend advies. Bel ons op: 06 - 21 16 90 40 of laat hieronder je gegevens achter.