Hoe ontwikkel je een team wanneer iedereen thuis zit?

Door: Matthieu Beunders

Gedragsverandering, het leek vaak één van de lastigste zaken voor leidinggevenden, en daarmee een mooie markt voor trainers en coaches. En nu, intussen al een paar weken, zien we medewerkers, teams, afdelingen en complete bedrijven zich in grote mate anders gedragen. Is daarmee de conclusie dat gedragsverandering simpel een kwestie is van het dwingend opleggen van nieuwe regels? En kunnen we afscheid nemen van soft-skill trainingen en teamcoaching? Ik ben van mening dat dit niet zo is.

Waarschijnlijk heb je ervaren dat het thuiswerken best voordelen heeft. Echter, nu de thuiswerk-periode voortduurt wordt ook duidelijk dat samenwerken meer vraagt dan een goede internetverbinding en handige tool voor virtueel vergaderen. Na deze corona-periode zullen we nieuwe cocktails samenstellen waarin we de voordelen van op afstand werken en nabij-zijn combineren. Daarbij is, en ik geef toe voor eigen parochie te preken, een goed ontwikkeld team des te meer van belang.

  • Een team waarin je van elkaar weet waar ieders kracht, drijfveren en ook kwetsbaarheden zitten.
  • Een team waar alle collega’s hun mening kunnen ventileren, ook als dat een ander geluid is.
  • Een team dat samen achter besluiten en doelstellingen gaat staan.
  • Een team waarin verantwoordelijkheid wordt genomen voor de gemaakte afspraken, en men elkaar hierop aanspreekt.
  • En tenslotte een team waarin iedereen het gezamenlijk resultaat voorop stelt.

Wellicht heb je in bovenstaande al de Piramide van Lencioni herkend. Het geeft je inzicht hoe resultaten tot stand komen.

Wil je nu vast voorsorteren op een succesvolle doorstart na deze ‘Corona-periode’, laat het ons even weten. Wij bespreken graag met je (waarschijnlijk op afstand) wat je nu al kan doen.

info@ondernemersacademie.net / 06-12994368