Persoonlijk Leiderschap

Door: Mirjam van Essen

Persoonlijk leiderschap gaat over leiding nemen in je beslissingen en je verantwoordelijkheden nemen voor jouw functioneren. Dat heeft zowel zakelijk als privé verreikende consequenties. Sommigen laten hun beslissingen over aan het lot of aan de besluitvaardigheid van derden. Dat kan passief gedrag met zich meebrengen. En een voortslepende situatie waar jij en wellicht ook jouw omgeving niet gelukkig mee bent/is. Om tot daadkracht te komen is het nodig kritisch naar jezelf en jouw situatie te kijken. Wat heb jij nodig om weer tot je kern te komen? 

Veranderen vraagt moed

Het vergt moed om een verandering te realiseren vooral als dit verregaande gevolgen heeft. Maar uiteindelijk geeft deze verandering ruimte voor groei en nieuwe kansen die beter bij jou passen en ook positief zijn weerslag zal hebben op de werkvloer en in jouw directe persoonlijke omgeving. 

Neem leiding over jouw groei

De Ondernemersacademie geeft met haar directie- en managementprogramma’s ondersteuning in het verkrijgen van inzichten en reikt handvatten aan waardoor jouw vertrouwen in jouw vaardigheden en intuïtie vergroot worden. Laat angst niet de overhand krijgen. Je weet inmiddels zelf al dat je bepaalde zaken anders wilt invullen. Neem de leiding en deuren gaan open. Soms vallen goede dingen uit elkaar zodat betere dingen in elkaar kunnen vallen.