De toekomstbestendige onderneming

Door: Ondernemersacademie

Bron: ‘’De toekomst de baas’’ –  Rob Boeijenga - Founder Ondernemersacademie

Bestaat de toekomstbestendige onderneming echt? Het antwoord laat zich ontdekken. Het lijkt misschien vanzelfsprekend om hier meteen volmondig ja op te zeggen maar er is niet zo veel reden voor deze vanzelfsprekendheid. Daarvoor zijn de ontwikkelingen en de veranderingen te heftig, te groot. Toch is het wel de eindconclusie van deze verkenning. Inderdaad, deze onderneming bestaat en ongetwijfeld ken je zelf ook voorbeelden van zulke ondernemingen. Maar als deze conclusie wordt getrokken is er ook ogenblikkelijk het bewustzijn dat er veel inspanningen nodig zijn om deze verbinding met de toekomst blijvend te maken.

De topfitte onderneming

Het is een aantrekkelijk toekomstbeeld voor elke ondernemer. Wie wil dat niet, een regierol spelen in de markt waarin je actief bent en zowel van binnen als van buiten topfit zijn. In dit beeld komt ook tot uitdrukking hoe de visie van de ondernemer zich heeft genesteld in de haarvaten van de onderneming. Maar je voelt ook hoe het ondernemerschap zelf zich diep heeft genesteld in de onderneming en niet meer alleen leunt op de ondernemer zelf.

“Het is de levensader van elke onderneming om in alle haarvaten doortrokken te zijn van de missie van de onderneming”

Elke goede ondernemer zal zich de vraag stellen wat hij voor ogen heeft. Wat voor onderneming wil ik zijn? Wat kenmerkt ons? Wat is onze drive? Wat is de ziel van ons bedrijf? Waar zet ik mij voorin? Het antwoord op deze vragen geeft de duidelijkheid die nodig is om de onderneming op koers te houden. Het is de levensader van elke onderneming om in alle haarvaten doortrokken te zijn van de missie van de onderneming. Het is de verbindingsader met de toekomst.

Ben jij bezig met de toekomstbestendige onderneming?

Maar om vervolgens deze toekomst op tijd te organiseren en vorm te geven is meer nodig. Daarvoor is ook zicht nodig op de veranderingen die zich voltrekken in de wereld om ons heen en hoe die het noodzakelijk maken om daar als ondernemer tijdig in te schakelen. Om ervoor te zorgen dat jouw onderneming zo is ingericht en gepositioneerd dat je deze uitdaging volop aan kunt. Om daarop voorbereid te zijn helpt het om beter te begrijpen wat de kenmerken zijn van deze tijd en met welke gevaren je te maken krijgt als ondernemer. Waar ga je tegenaan lopen? Met welke ontwikkelingen krijg je te maken? Welke verleidingen doen zich voor? Hoe houd je zicht op de toekomst? Hoe ontwikkel je jouw onderneming tot een toekomstbestendige onderneming?

Ondernemersacademie neemt je mee in het opnieuw uitvinden van verbinding en ontwikkeling vanuit een werkelijk inzicht in de zoektocht naar toekomstbestendigheid.

Ondernemersacademie
Wil je met ons in gesprek over jouw vraagstuk?

Wij gaan graag het open gesprek met je aan. Bel 06 - 12 99 43 68 of mail ons via info@ondernemersacademie.

 

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?