Kennen jullie ook dat gevoel van verbazing als je terugblikt?

Door: Ondernemersacademie

Door het verzoek van de Ondernemersacademie om mijn ervaringen te delen over de counseldeelname van destijds, ben ik weer even terug in 2014. Wat is de wereld sindsdien enorm veranderd en wat heb ik in de afgelopen jaren een ontwikkeling meegemaakt!

Tijdens de management-counsel was ik destijds werkzaam als startende HR-manager bij de Rabobank. Mijn belangrijkste vraagstuk “hoe pak ik mijn eigen rol in de dynamiek van een organisatie” is denk ik nog steeds actueel voor velen en misschien wel belangrijker dan ooit in deze gespannen arbeidsmarkt.

Maak tijd voor reflectie

Wat wil ik echt? Neem of krijg ik verantwoordelijkheid? Hoe ga ik dat aanpakken? Durf ik mijn eigen plan te trekken? Allemaal vragen die eenvoudig lijken maar die de nodige openheid en kwetsbaarheid vragen. Antwoorden vinden vraagt reflectie en dit wordt vaak uit de weg gegaan omdat mensenwerk simpelweg niet iedereen gegeven is en tijd en energie kost. In de drukte van alledag vindt men met moeite tijd om hierover gesprekken te voeren en wordt er niet of nauwelijks aan teamontwikkeling gedaan. Het jaarlijkse personeelsuitje wordt vaak wel geregeld door een paar enthousiaste collega’s, maar dan ben je er in mijn ogen niet.

Oprechte aandacht en verdiepende gesprekken

Echte oprechte aandacht en diepgang hebben in gesprekken kost tijd en energie. We gunnen ons vaak niet de tijd voor reflectie of bezinning en intervisie omdat het niet concreet is, geen bijdrage zou leveren aan de organisatie of zelfs als zweverig wordt bestempeld. Ik ben van mening dat juist oprechte aandacht en diepgang (mensenwerk) in gesprekken positief doorwerkt in de dagelijkse gang van zaken, in de teamspirit, in de wil om met elkaar de schouders eronder te zetten.

“investeren in mensenwerk loont direct ”

Juist in deze krappe arbeidsmarkt waarin werkgevers schreeuwen om goed personeel zou binden en boeien met stip op 1 moeten staan en is het zo belangrijk om (los van goede arbeidsvoorwaarden) te investeren in goed mensenwerk. Neem mensen mee in het ontdekken van die gezamenlijke stip op de horizon, reserveer aandacht en tijd, toon oprechte belangstellingen ontwikkel samen naar het gewenste einddoel. Dat kan het verschil maken en elke organisatie een boost geven. En wat te denken van het imago van jouw bedrijf  Grote kans dat mensen hier dan graag deel van willen uitmaken!

Counsel-deelname: basis voor mijn professionele fundament

In die onderschatting van mensenwerk in bedrijven en organisaties zie ik een belangrijke rol voor mij weggelegd. Want laat dit nu juist zijn wat voor mij de kers op de taart is. Hier ligt mijn hart en mijn kracht zoals ik al constateerde in de management-counsel van 2014. De counsel heeft mij de inzichten gegeven hoe ik als professional wil werken.

Klaar voor de volgende stap

In 2023 ga ik als zelfstandige HR Professional een nieuwe stap in mijn loopbaan zetten, mede tot stand gekomen door de inzichten die ik heb mogen ervaren in de counsel.

Wat wil ik nu echt, neem ik en krijg ik verantwoordelijkheid, durf ik mijn eigen plan te trekken? Ja, ja en nog eens ja, met dank aan de waardevolle inzichten destijds!

Monique Roozeboom, deelnemer HR counsel

Monique Roozeboom, ambassadeur
Op zoek of de managementcounsel jou kan helpen in jouw ontwikkeling?

Bob Eugelink gaat graag het open gesprek met je aan. Bel 06 - 21 16 90 40 of mail hem via bob.eugelink@ondernemersacademie.net.

 

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?