“Een betere organisatie begint bij jezelf”

Door: Ondernemersacademie

Deze woorden komen van Andre Pluimers, General Manager van Bolk Transport in Almelo. André is oud deelnemer aan de Directie-counsel van de Ondernemersacademie. Voor een goede communicatie met de mensen binnen jouw organisatie, maar ook met andere stakeholders is het belangrijk dat je weet wie jij bent en hoe je overkomt. Het helpt je als je de belevingswereld van je mensen kunt begrijpen en je er in verdiept.

Mijn deelname aan de Directie-counsel had ik voor geen goud willen missen. Het proces met de groep, observatie en actieve deelname helpt je om je eigen intuïtie te slijpen en te verbeteren. Het heeft mij ook het inzicht gebracht dat er veel meer verklaring is voor houding en gedrag binnen organisaties dan je in eerste instantie verwacht.
Leren en inzicht krijgen in jezelf helpt je inzicht in de ander te krijgen en behoedt je als leidinggevende voor vooroordelen. Het helpt ook om goed en duidelijk te communiceren. Je kunt je beter verplaatsen in de ander en dit helpt jezelf ook weer vooruit.

“Een Bolk mens denkt mee, zoekt oplossingen en verlegt grenzen”

Groei in mijn eigen rol

In mijn rol is belangrijk dat je ontwikkelkansen voor het bedrijf en inmiddels ook voor de regio Twente ziet en ze ook grijpt. Ik ben sterk tot het inzicht gekomen dat mensen de basis van ons succes zijn en zij de kwaliteit maken. Ruimte en vooral vertrouwen geven creëert een optimale samenwerking en maken een goede communicatie makkelijker. Zo kom je er als leidinggevende ook achter hoe je de ander helpt zich te ontplooien.

Nu ik er zo overpraat en op terug kijk ben ik inmiddels zelf  eigenlijk de ‘interne’ counselmanager geworden binnen Bolk Transport.

Ook buiten onze eigen organisatie ben ik op bestuurlijk niveau actief, als belangen behartiger. Waarbij ik mij zelf meer zie als doener dan als bestuurder. Als ondernemer en bestuurder oefen je invloed uit op de economische ontwikkeling van de regio. 

“Ik ben geen dwarsligger maar houd er van om te triggeren”.

Dankzij de counsel ben ik gegroeid in mijn zakelijke capaciteiten. Het contact met stakeholders heeft een nieuwe impuls gekregen. Ik neem kwalitatief betere beslissingen en weet ook hoe ik collega’s hierin beter kan begeleiden.

Andre Pluimers, general manager Bolk Transport

Andre Pluimers
Ondernemen is topsport

En topsporters worden gecoached. Wie helpt jou met de route voor de toekomst? 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

www.ondernemersacademie.net of mail naar bob.eugelink@ondernemersacademie.net

Coaching, training of een leiderschap cursus. Met college-vakgenoten, alleen of met je team ontwikkelen. Wat heeft jouw voorkeur?