In co-creactie op maat ontworpen

Vele productinnovaties hebben geleid tot nieuwe markten en een grote groei van het aantal medewerkers. Allen met een eigen persoonlijk verhaal, persoonlijke motivatie, die verschilt van persoon tot persoon. En met één grote overeenkomst: samen! Leidinggeven aan diversiteit en samenwerken vraagt diverse skills. Rouveen Kaasspecialiteiten klopte bij de Ondernemersacademie aan om de (jonge) leidinggevenden beter toe te rusten voor deze rol vanuit persoonlijk natuurlijk leiderschap waardoor zij en hun teams floreren en de resultaten volgen.

Training leidinggeven

De ervaring

“We communiceren veel beter onderling. We hebben meer begrip voor elkaar, overleggen over problemen, geven terugkoppeling en spreken elkaar aan. We vormen nu samen een team. Dit heeft de organisatie goed gedaan en we gaan dit verder uitbouwen. Ondernemersacademie, dank voor de handvaten die jullie geboden hebben om structureel beter samen te werken!” Team verpakking Rouveen Kaasspecialiteiten (oktober 2020)

Onze bijdrage aan de groeiambitie

Organisatieontwikkeling begint bij persoonlijke leiderschap. Ondernemersacademie is gestart met groepsbijeenkomsten en één-op-één coaching gericht op persoonlijk leiderschap in relatie tot leidinggeven en samenwerken. Vanuit het inzicht in persoonlijke kwaliteiten, uitdagingen, wat is goed leidinggeven aan samenwerken, stelden alle leidinggevenden hun eigen ontwikkelplan op. Deze ontwikkelplannen waren voor de laatste fase de leidraad voor het op maat gemaakte programma ‘praktisch leidinggeven’.

Het resultaat

De groep van leidinggevenden pakt proactief en met (zelf)vertrouwen haar leidinggevende rol. Afdelingsleiders en teamleiders geven vertrouwen en verantwoordelijkheden aan hun medewerkers, begeleiden hen bij het werk en er ontstaat een vliegwieleffect in de ontwikkeling van de medewerkers en resultaten van de afdeling. Samen en met vertrouwen bouwen ze verder aan de groeiambitie: world class specialty cheese, made in Rouveen. Theo Wienholts, COO Rouveen Kaasspecialiteiten