Carlo Oosterbeek Eigenaar Oosterbeek Humusproducten B.V.

Oosterbeek Humusproducten hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Boomschors is een 100% natuurproduct. Waar voorheen de boomschors werd verbrand, gebruiken wij het materiaal al jarenlang om er een ecologisch, veelgevraagde bodembedekker van te produceren. Onze heftrucks en shovels maken gebruik van biologische olie en milieuvriendelijke roetfilters en we zetten ons in voor praktijkscholen in de regio.

In bijna alle organisaties spelen vergelijkbare vraagstukken

Als relatief kleine onderneming, opererend in de nichemarkt, heb ik in het begin wel getwijfeld of de counsel van de Ondernemersacademie iets voor mij zou kunnen zijn. De bedrijfsovername was net in gang gezet en om alles voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen, probeerde ik (te) veel ballen in de lucht te houden.

Leren als ondernemer, route voor de toekomst

Door de verschillende petten die ik op had en heb, is het lastig om af ten toe uit de dagelijkse bedrijfsvoering te stappen. Tijdens de counsel is het belang daarvan uitvoerig bespreken heb ik dit ook kunnen veranderen. Ik heb geleerd dat controle, regie nemen in complexe trajecten cruciaal kan zijn. Het 1 op 1 gesprek heeft mij veel verdieping en inzichten gegeven, zodat ik een duidelijk route kon uitstippelen. 

“De Counsel heeft ervoor gezorgd dat ik het overname proces zelf ging beheersen, controleren en sturen, zodat het traject succesvol kon worden afgerond”

De branche en organisatiegrootte doen er vaak niet toe

Ik heb het als erg interessant ervaren dat de focus ligt op organisatievraagstukken en persoonlijke ontwikkeling. Ook de persoonlijke vraagstukken van de deelnemers kende vaak vele raakvlakken. De samenstelling van de counsel was zeer goed. Vooral door de diversiteit van persoonlijkheden en vakgebieden. De kracht van de counsel is de openheid en het vertrouwen van de counseldeelnemers. Tijdens onze counsel van 2017, 2018 was dit zeker aan de orde.

Oosterbeek, leiderschap ontwikkelen
Oosterbeek, leiderschap ontwikkelen
Oosterbeek, leiderschap ontwikkelen
Oosterbeek, leiderschap ontwikkelen
Ambassadeur Carlo Oosterbeek
Oosterbeek Humusproducten B.V.

Al meer dan 40 jaar is Oosterbeek Humus Producten dé producent van een uitstekende kwaliteit boomschors. De boomschors is afkomstig van zagerijen in Frankrijk, Duitsland en Nederland en wordt enkel geleverd aan de groothandel.

Oosterbeek Humus Producten verwerkt jaarlijks ruim 100.000 m3 boomschors met behulp van moderne, volautomatische zeeflijnen en vullijnen en levert diverse kwaliteiten in meerdere schors fracties die kunnen worden afgevuld in zakken van 18 tot 80 liter. Naar wens in een eigen verpakking. Daarnaast biedt het bedrijf wij ook de mogelijkheid om boomschors af te vullen in big bags.

Boomschors wordt gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, zoals tuindecoraties, in terraria, als substraat, voor substraatmengsels en afdekschors voor kwekerijen.

Ga naar de website https://oosterbeek-humus.nl/